Катодния повторител на Морган Джоунс
Автор Димитър Гицов

Преди няколко месеца един приятел ми каза: Имам слушалки обаче ми писна да си ги слушам от картата на компютъра и затова искам отделен усилвател, обаче не искам нещо което всеки има, а искам с лампи. Е какво по-лесно от това? Зачудих се как да му помогна и се спрях на една стара изпитана схема от Head Wize, а именно катодният повторител на Моргън Джоунс

Обърнах внимание на подобрената версия на Алекс Кавали и то с обратната връзка и понеже приятелят ми не е обременен като мен с хипер мега ултра компоненти и с вроден панически страх от обратната връзка, седнах и му събрах набързо едно усилвателче с наличните ми у нас компоненти.

Ето тази купчинка след 2-3 часа работа за няколко дни се превърна в един добре свирещ усилвател:

Ето една по-детайлна снимка, на която се вижда какво съм ползвал. Всички компоненти са изключително лесни за намиране, всички кондензатори са ELNA, като само прехвърлящите са на WIMA, резисторите са от най-обикновените китайски резистори, на бушончето и окабеляването не съм търсил посока, лампите са Е88СС TESLA, а конекторите също китайски, цялото окабеляване е с UTP кабел. Захранването и отоплението на лампите са на отделни трансформатори.